Έργο & Προσφορά

Περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς και αγάπης συνοδεύουν την πορεία του Συσσιτίου του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης.

Η φιλάνθρωπος ευαισθησία των ιερέων του Ναού αλλά και των ευσεβών ενοριτών δημιούργησε αυτήν την καταφυγή, το στοργικό λιμάνι κάθε πονεμένου και αναξιοπαθούντος αδελφού μας της περιοχής αλλά και όλης σχεδόν της Θεσσαλονίκης.

Το Συσσίτιο των Αγίων Πάντων είναι το παλαιότερο της πόλης. Λειτουργεί από το 1971 με υποδειγματικό και άψογο τρόπο προκειμένου να προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όλους τους συναθρώπους μας που το στερούνται. Η προσφορά των εθελοντών και εθελοντριών γίνεται έμπρακτα και με μεγάλη χαρά προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθημερινή προετοιμασία και διανομή  του γεύματος. Η λειτουργία του Συσσιτίου προέρχεται από την συνεισφορά χρημάτων από διάφορα πρόσωπα ή και άλλες πηγές , οι οποίες με τον τρόπο αυτό καλύπτουν τα έξοδα του Συσσιτίου με αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάθρωπο που υποφέρει.

Σήμερα προσφέρει περίπου 470 μερίδες πλήρους γεύματος ημερησίως. Επιπλέον δίνει βοηθήματα σε άπορους ανθρώπους, διατακτικές για τρόφιμα, βιβλιάρια αποταμίευσης σε άπορα παιδιά, βοηθήματα σε άτομα που είναι άνεργα με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης,  κάλυψη αναγκών νοσηλείας ασθενών αλλά και βοήθεια σε άπορες οικογένειες.

Η ενεργός αγάπη και προσφορά είναι ο καλύτερος τρόπος να κηρύξουμε τον Χριστό σε όλους όσους δεν Τον γνωρίζουν.


Εκτύπωση   Email